SON PAYLAŞILANLAR

Site içi arama

15 Mayıs 2014 Perşembe

0 Kenar İndirgeme Programı

BÖHHBÜY (Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliği)'de 219.sayfada bulunan EK-7 "Kenar İndirgeme Tablosu" nun bilgisayar ortamında hesabını yapan ve sonuçları resim formatında kaydedebilen Kenar İndirgeme v.1.0.

İlgilenen arkadaşlar için programın kodlarını paylaşabilirim. Bana ermansenturk88@gmail.com adresinde veya site üzerinden ulaşabilirsiniz. Merak edenler için, her haritacının işine yarayabilecek küçük ve amaca yönelik programlarımın tamamını C# programlama dilini kullanarak tasarladım.

Programın ekran görüntüsü;


Programda girilmesi gereken verilere ait sütunlar gri olarak gösterilmektedir. Veri girişi yapıldığında ilgili sütun arka planın rengini almaktadır. Tüm gerekli yerleri doldurduktan sonra program hesaplanması gereken yerleri otomatik hesaplamakta ve aşağıdaki gibi bir çıktı oluşmaktadır.


Elde ettiğiniz bu sonuç görüntüsünde boş bir alana sağ tıklama yaparak resim formatında kaydetmeniz mümkündür. Resim formatında aldığınız çıktıyı yazıcıdan çıkarttığınız zaman form orjinal şekilde görülmektedir.

Özellikle Harita Mühendisliği öğrencilerinin ölçme derslerinde çok işine yarayacağını düşündüğüm programı kullanacak öğrencilerden ricam sadece kontrol amacıyla programı kullanmalarıdır. Tüm işlemleri kendiniz yapmadıkça bu işi öğrenemezsiniz.

Programda hata olduğunu düşünenler veya programın gelişimine katkı vermek isteyenler benimle iletişime geçebilirler. Motive edici yorumlarınızı da eksik etmezseniz çok memnun olurum. Herkese iyi çalışmalar.

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi: Anonim seçerek yorumlarınızı yapabilirsiniz.

Yükleniyor...
 
Telif Hakkı © 2017 Tüm hakları saklıdır. HARİTA ONLINE
Bu site Blogger tarafından desteklenmektedir.