SON PAYLAŞILANLAR

Site içi arama

23 Eylül 2014 Salı

0 Yola Terk Nedir?

Yola terk işlemi, imar planının uygulanışı sırasında, imar parselinin oluşturulabilmesi için taşınmaz mal maliklerince bedelli yada bedelsiz olarak taşınmazın tamamının veya bir kısmının imar planına uygun olarak kamu yararına (yol, yeşil alan, park) terk edilmesidir.

Yani; belediye bir yol çalışması yapacak ve yolu genişletecek ise ve sizin araziniz/arsanız bu yol üzerinde ise bir kısmını yada tamamını belediye hiçbir bedel ödemeksizin elinizden alabilir.

Yola terk için gerekli belgeler; teknik belge, plan örneği ve aplikasyon krokisidir. Teknik çalışma kısmında, yer kontrol noktaları, hesap ve pafta açılması, yüz ölçümü hesapları, plansız alanlarda ayırma, yola cephe koşulu ve encümen-il idare kararı gereklidir.

İmar Yasası'nın ilgili maddelerine göre çalışmalar, yer kontrol noktalarına dayalı olarak yapılır.

Kontrol sırasında tespit edilen hatalar ve noksanlıklarla ilgili formlarda belirtilmek suretiyle ilgili kurum yada serbest mühendise bildirilir. Büro ve arazideki hata ve noksanlıklar giderildikten sonra kontrol işlemleri tamamlanarak "kontrol raporu" düzenlenir. Bu rapor ilgili mühendis tarafından imzalanır. Daha sonra tescil işlemi yapılır. Değişiklik parsellerin fen klasörü ve paftasına işlenir.

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi: Anonim seçerek yorumlarınızı yapabilirsiniz.

Yükleniyor...
 
Telif Hakkı © 2017 Tüm hakları saklıdır. HARİTA ONLINE
Bu site Blogger tarafından desteklenmektedir.