SON PAYLAŞILANLAR

Site içi arama

20 Mayıs 2015 Çarşamba

1 Uzaktan Algılama Nedir?

Uzaktan Algılama; Yeryüzünden belirli uzaklıkta, atmosferde veya uzayda hareket eden platformlara yerleştirilmiş ölçüm aletleri aracılıyla, objelerle fiziksel temasa geçilmeden, yeryüzünün doğal ve yapay objeleri hakkında bilgi alma ve bunları değerlendirme tekniğidir, bir başka ifade ile objelerle fiziksel temasta bulunmadan herhangi bir uzaklıktan yapılan ölçümlerle objeler hakkında bilgi edinme bilim ve sanatı olarak ifade edilir.

Ua kısa biçimde ise telekayıt (tele detection) ya da Dünya’nın gözlenmesi (earth observation) olarak tanımlanabilir. Genel anlamda ise UA çoğunlukla görüntünün (resmin) oluşturulması ile konum olarak durağan veya hareketli, uzak mesafelerden yeryüzeyinin gözlenmesinde kullanılan yöntemler, teknikler ve araçların bütünüdür. Uzaktan algılama sistemleri tarafından elde edilmiş verilerden genellikle yer yüzeyine ait yararlı bilgiler elde etmek için yapılan bütün kayıt, işleme, analiz, yorumlama ve sonuç olarak bilgi üretme gibi aktiviteleri kapsar.

Diğer taraftan uzaktan algılama, elektromanyetik spektrumun mor ötesi ışınlarla mikrodalga ışınları arasındaki bölümleri aracılığı ile havadan ve uzaydan cisimlerin özelliklerini kaydetme ve inceleme tekniği olarak da tanımlanır.

1 yorum :

  1. Uzaktan algılama ile alakalı konu dışı belki,iki çubuk tel ile madde ile temas etmeden yaptığım çalışmalar ve gözlemlerim neticesinde Altın,gümüş,petrol,gaz,jeotermal su,ve diğer su kaynaklarına kilometrelerce ötedeki kaynaklara çubukları yönlendirebiliyorum.adinı tam bilmiyorum sanırım bio kimyamla yön veriyorum. Üzerine gidersem başladığı noktayı,kapsadığı alanı hiç ölçme imkanım olmadı ama derinliğini,petrolün ve su çeşitlerinin kalitesini dahi gözlemledim,yüzlerce denemem oldu,çabuklardaki hareket hali,baktığım maddeler için değişiklik göstermedi, aceba bu durumu nasıl geliştiririm,
    Saygılar.

    YanıtlaSil

Yorumlama biçimi: Anonim seçerek yorumlarınızı yapabilirsiniz.

Yükleniyor...
 
Telif Hakkı © 2017 Tüm hakları saklıdır. HARİTA ONLINE
Bu site Blogger tarafından desteklenmektedir.