SON PAYLAŞILANLAR

Site içi arama

6 Mayıs 2014 Salı

0 Dinamik Kompaksiyon Metodu

Dinamik kompaksiyon bir derin zemin iyileştirme yöntemi olup, gevşek ve yumuşak zeminlere dinamik gerilme ve titreşim uygulanarak zeminin sıkıştırılması suretiyle taşıma gücünün artırılması, oturmasının azaltılması amacı ile uygulanır.

Makine ve Ekipman:
- Paletli Vinç
- Test Ekipmanı
- Komparatör
- Hidrolik kriko ve pompa seti
- CPT/SPT seti

FUWA QUY75D Paletli Vinç
Yapım Yöntemi:

Saha Hazırlığı ve İmalat Öncesi Saha Testleri Çalışma platformu, üzerinde ağır paletli vincin çalışabileceği şekilde hazırlanır. Islah edilecek zemin istenen kota tesviye edildikten sonra ıslah edilecek bölge bayraklar veya tahta çubuklarla işaretlenir. Ağırlığın düşürüleceği her bir nokta ölçme grubu tarafından sahaya aplike edilir. Her bir geçişten sonra zemin düzleştirilerek sonraki geçişler için bayraklı veya tahta çubuklu işaretler ile darbe vurulacak noktalar yeniden sahaya aplike edilir.

FUWA Paletli Vinç - Dinamik Kompaksiyon
Dinamik kompaksiyon hesapla belirlenen ön tasarım parametrelerini doğrulamak amacıyla, uygun boyutlardaki bir pilot test sahasında deneme kompaksiyonu uygulanır. Pilot test sahasındaki deneme kompaksiyonu tamamlandıktan sonra elde edilen sonuçlara göre karelaj, düşme sayıları ve geçiş sayılarına karar verilir. Ağırlıklar (tokmak) kare veya daire şeklinde çelikten imal edilebilir. Doğrulama testleri sonuçlarına göre kullanılacak tokmak ağırlığı ve düşme yüksekliklerine karar verilir.

FUWA Paletli Vinç - Dinamik Kompaksiyon
Dinamik Kompaksiyonun Uygulanması:

Büyük bir ağırlık kullanılarak oluşturulan tekrarlı ve sistematik yüksek enerjinin zemine uygulanmasıyla, zemin sıkıştırılır. Oluşturulan bu enerji, kayma ve basınç gerilmelerinin tabakalar arasında yayılmasıyla, zemin daneciklerini daha sıkı bir hale getirir.


Uygulanan enerjinin etkin yayılmasını sağlamak amacıyla, kuru bir çalışma platformu oluşturulur. Başlangıçta, çalışma platformu mevcut zemin seviyesinde hazırlanır. Darbe noktalarında oluşan kraterler 2 m derinliğe kadar ulaşabilir. Bu kraterler tekrar doldurularak düzleştirilir. İstenen ıslah oranına bağlı olarak birkaç faz veya geçiş istenebilir. Yüksek enerjili sıkıştırma işleminin tamamlanmasının ardından oluşan kraterlerdeki malzemeyi ve üstteki katmanı sıkıştırmak için düşük enerjili düzleştirme "ütüleme" fazı uygulanır.

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi: Anonim seçerek yorumlarınızı yapabilirsiniz.

Yükleniyor...
 
Telif Hakkı © 2017 Tüm hakları saklıdır. HARİTA ONLINE
Bu site Blogger tarafından desteklenmektedir.